Festivaler som gått

Vår visfestival är mycket mer än Taube och de kända allsångerna – för oss är visa en berättad historia
Så länge texten berättar en historia spelar det alltså ingen roll om musiken är klassisk visa, pop, jazz, reggae eller någon annan genre.
Efter över 25 år har vi en trogen publik, som gärna återkommer. Men varje år kommer också nya besökare som får den magiska upplevelsen av att möta en artist eller musikstil de inte hört förut. Ta med din picknickkorg, slå dig sedan ner i gräset och njut av bra musik på Holmön – Sveriges soligaste ö!

2023

Fredagen avslutatdes med en succéspelning med Movits! Under lördagens eftermiddag gjorde Emil Jensen ett omtyckt uppträdande och kvällen avslutades med Dotter. Tyvärr svek vädret och därmed publiken.

 

2022

Det var dags för en omstart efter två års uppehåll. När vi drog igång förarbetet kände vi oss lite ringrostiga, men när festivalen väl drog igång flöt allt på som vanligt. Att engagera William Spetz som konferencier visade sig vara att lyckokast. 

2019

Detta år hade vi jubileum, 25 år med visfestivaler firades i tre dagar med olika temakonserter.

2018

2018-års festival blev succé trots att publiktillströmningen inte var den bästa på grund av vädrets makter och en trasig färja. 

2017

När vi tittar tillbaka på 2017 är vi mycket stolta över våra trogna publik, som inte heller i år svek oss. 

2016

Året när vi slog publikrekort. Fint väder, bra artister och färjorna körde oavbrutet och framför allt Petter som gav allt på scenen!

2015

Med succéartisterna från fjolårets jubileumskonsert, några riktigt folkkära underhållare och många nya spännande artister.

2014

Festivalen fyllde 20 år och Umeå firade kulturhuvudstadsår. Jubileumskonsert i centrala Umeå, Döbelns park, med artister som alla representerade urfolk. 

2013–2010

I början av 2010-talet strömmade publiken till när bl a Annika Norlin, Blå Grodorna, Jack Vreeswijk och Pernilla Andersson stod på scenen.

2009–2005

Under dessa år besökte storheter som Helen Sjöholm, Jojje Wadenius, Lill Babs, Laleh, Brolle och Mats Ronander festivalen. 

2004–2000

Vi slog publikrekord i stort sett varje festival. Färjorna gick för högtryck men det räckte inte långt, många fick vända hem igen.

1999–1994

Vi hade program lördag och söndag men lärde oss snabbt och tog bort lilla scenen och att fredag kväll drog mer publik än söndagar.