Festivaler som gått

Vår visfestival är mycket mer än Taube och de kända allsångerna – för oss är visa en berättad historia
Så länge texten berättar en historia spelar det alltså ingen roll om musiken är klassisk visa, pop, jazz, reggae eller någon annan genre.
Efter över 25 år har vi en trogen publik, som gärna återkommer. Men varje år kommer också nya besökare som får den magiska upplevelsen av att möta en artist eller musikstil de inte hört förut. Ta med din picknickkorg, slå dig sedan ner i gräset och njut av bra musik på Holmön – Sveriges soligaste ö!

Sedan 1994
Visfestival Holmön har sedan 1994 jobbat med att ge Sverige en unik visfestival - och lyckats! Här har artister som Eldkvarn, Ewert Ljusberg, Totta Näslund, Lill-Babs, Finn Zetterholm, Helen Sjöholm, Petter, Lisa Miskovsky, Kalle Moraeus och många, många fler uppträtt.

Vår vision
Festivalen ska ge mindre kända talanger inom viskonsten, en möjlighet att uppträda. Den ska bidra till att synliggöra visan och höja dess status samt bidra till Holmöns fortlevnad och utveckling. Visfestival Holmön ska bjuda publiken på det bästa Norden har i visväg.

Visfestivalen är kanske också Sveriges mest jämställda festival – och har en mångfald som gör den extra intressant. Vi bjuder alltid på en blandning av kända och mindre kända artister, män och kvinnor, unga och äldre. Festivalen genomförs helt av ideella krafter. Visum är huvudarrangör, med Umeå kommun och Holmöns Hembygdsföreningen som medarrangörer.

2022

Det var dags för en omstart efter två års uppehåll. När vi drog igång förarbetet kände vi oss lite ringrostiga, men när festivalen väl drog igång flöt allt på som vanligt. Att engagera William Spetz som konferencier visade sig vara att lyckokast. 

2019

Detta år hade vi jubileum, 25 år med visfestivaler firades i tre dagar med olika temakonserter.

2018

2018-års festival blev succé trots att publiktillströmningen inte var den bästa på grund av vädrets makter och en trasig färja. 

2017

När vi tittar tillbaka på 2017 är vi mycket stolta över våra trogna publik, som inte heller i år svek oss. 

2016

Året när vi slog publikrekort. Fint väder, bra artister och färjorna körde oavbrutet och framför allt Petter som gav allt på scenen!

2015

Med succéartisterna från fjolårets jubileumskonsert, några riktigt folkkära underhållare och många nya spännande artister.

2014

Festivalen fyllde 20 år och Umeå firade kulturhuvudstadsår. Jubileumskonsert i centrala Umeå, Döbelns park, med artister som alla representerade urfolk.