Om Visfestival Holmön

Efter över tjugo genomförda visfestivaler har vi en trogen publik, som gärna återkommer. Men varje år kommer också nya besökare som får den magiska upplevelsen av att möta en artist eller musikstil de inte hört förut. Dessutom hålls festivalen i den speciella miljön på Holmön.

Ta med din picknickkorg eller köp mat på plats. Slå dig sedan ner i gräset eller på stolarna – de flesta under tak, om det nu händelsevis regnar. Holmön är ju Sveriges soligaste ö!

Visfestivalen är kanske också Sveriges mest jämställda festival – och har en mångfald som gör den extra intressant. Vi bjuder alltid på en blandning av kända och mindre kända artister, män och kvinnor, unga och äldre. Så länge texten berättar en historia spelar det ingen roll om musiken är klassisk visa, pop, jazz, reggae eller någon annan genre.

Visfestival Holmön har sedan 1994 jobbat med att ge Sverige en unik visfestival – och lyckats! Här har artister som Eldkvarn, Ewert Ljusberg, Totta Näslund, Lill-Babs, Finn Zetterholm, Helen Sjöholm, Laleh, Petter, Arja Sajonma, Sven-Bertil Taub och många, många fler uppträtt.

Festivalens vision är att ge mindre kända talanger inom viskonsten en möjlighet att uppträda. Den ska bidra till att synliggöra visan och höja dess status samt bidra till Holmöns fortlevnad och utveckling. Visfestival Holmön ska bjuda publiken på det bästa Norden har i visväg.
Festivalen är numer en av de mest omtyckta visfestivalerna i Sverige, både av artister och publik, och genomförs helt av ideella krafter. Visum är huvudarrangör, med Umeå kommun och Hembygdsföreningen som medarrangörer.

Festivalen är numer en av de mest omtyckta visfestivalerna i Sverige, både av artister och publik.