Nathalie Lidqvist. Foto: Henke Olofsson

Festivalen 2022

Det var dags för en omstart efter två års uppehåll. När vi drog igång förarbetet kände vi oss lite ringrostiga, men när festivalen väl drog igång flöt allt på som vanligt. Att engagera William Spetz som konferencier visade sig vara att lyckokast. Han underhöll oss av hela sitt hjärta, bl a med ett quiz som enbart handlade om Whitney Houston (hans favoritartist). "Svinbra" som han själv uttrycker sig. När Västerbottens-Kuriren bad honom berätta om sin relation till Visfestivalen svarar William så här: Jag skulle säga att jag och Visfestivalen befinner oss i det nyförälskade stadiet. Vi hade inte setts tidigare och vi började höras för ett par månader sedan, men nu var det dags att äntligen ses på riktigt.

Vi satsade på flera akter med kända och lite mindre kända artister från närområdet, från vår region och från närliggande regioner. Tänk vilka fina artister vi har alldeles inpå knutarna! Kom bara ihåg var ni hörde och såg dom först. Vi bjöd också in några riktiga giganter som t ex Lisa Miskovsky, Jakob Algesten och därtill Maxida Märak (från Jokkmokk men ändå nära) som gjorde ett fantastiskt framträdande. Hennes mellansnack kröp in under skinnet på oss och det var knäpp tyst på festivalområdet. Magiskt!

Vi fick många fina ord från artisterna som trivdes bra på Holmön. Så här sa Maxida när hon anlände: ”Jag föredrar det här framför alla lyxhotell i hela världen!” Ett gott betyg. Och Lisa Miskovsky sa så här från scenen: "Jag älskar den här festivalen. Man kan våga tänka dynamiskt när man spelar här, nästan viska fram orden."

Länkarna till Henke Olofsson fina bilder kan du titta på här: Foton 2022.

Läs Rick Titrös fina reportage om Visfestival Holmön i HYMN
Rick Titrö om fredag 29 juli 2022 – Lördag 30 juli 2022 eftermiddagLördag 30 juli 2022 kväll och söndagens Gudstjänst i visans tecken

Program

Fredag kväll
Nathalie Lidqvist
Tommy Rönnlund band
William J Öberg
Bo Selinder
Maxida Märak

Lördag kl 12.30
För barnen på Pangets utescen:
Trudelutter & Visdomsord
med Magda Andersson och Johan Wållberg

Lördag eftermiddag
Ida Boija
Jakob Algesten
Norra Glädjen
Lisa Miskovsky

Lördag kväll
Robert Wikberg
Jeff Elliot
Staffan Hellstrand
Magda Andersson
J.P. Nyströms