Frågor och svar

Uppdaterad 2024-06-18

Färden till Holmön

Om du kommer från Umeå åker du E4 norrut till Sävar och tar sedan av till höger vid skylten ”Passbåt Holmön”. Hela sträckan är knappt tre mil. Färjan avgår från Norrfjärden. Om du åker bil så räkna med att parkera en bit från färjan och att promenera sista biten. Vi har parkeringsvakter som lotsar dig till rätt parkering. Parkeringsavgiften går oavkortat till Gimonäs IK:s föreningsverksamhet.

Hur kommer man över till Holmön?
Under festivaldagarna kör de två färjorna enligt en särskild turlista som hittar du här.
Överfarten tar 40-50 min beroende på väder och vind. Färjorna kan frångå tidtabellen och köra oavbrutet. För att undvika köer så rekommenderar vi att du åker ut tidigt på dagen och inte väntar till någon avgång en eller två timmar innan konsert. Eller varför inte åka ut redan på torsdagen.

Kostar överfarten något?
Det kostar ingenting att åka med färjorna till och från Holmön.

Visresa – vår egen charterresa
Tar dig lätt och smidigt från centrala Umeå med buss och chartrad färja tur och retur festivalen, entrébiljett ingår. Boka nu: Biljetter o Visresa.

Taxi till fast pris
Du kan förbeställa hos Taxi Kurir som erbjuder taxi från Norrfjärden in till centrum till fast pris. En bil med max 4 personer kostar det 850 kr och för max 5-8 personer är kostnaden 1000 kr. Du beställer via mail eller tel 090 – 18 18 18 så blir allt rätt.

Festivalområdet

Var håller ni till med konserterna?
Vårt festivalområde finns i anslutning till Hembygdsgården. Från hamnen i Byviken där färjan lägger till är det en promenad på 6-700 meter till festivalområdet.

När startar och slutar konserterna?
Kvällskonserterna fredag och lördag startar 18.00 och beräknas sluta runt 21.00. Eftermiddagskonserten på lördag startar 13.00 och beräknas vara avslutad 16.00.

Om det regnar finns det regnskydd av något slag för publiken?
Under de festivaler som varit har det regnat ytterst sällan. Det finns en takanläggning på 240 kvm över delar av publikplatserna. Dessutom finns ytterligare tre tält om vardera 60 kvm på området så en stor del av publiken kan sitta i skydd om det nu skulle regna. Men kom ihåg – Holmön är Sveriges soligaste ö.

Hur mycket kostar det?
Inträdet till varje konsert är 400 kr. Festivalpass som gäller alla tre konserterna fredag kväll och lördag eftermiddag och kväll kostar 950 kr. Barn under 16 år i vuxens sällskap går in gratis. Är du medlem i Visum betalar du 350 kr per konsert och 850 kronor för konsertpass.

Vi är anslutna till Kompiskortet. Det innebär att du med Kompiskort går två personer till priset av en på alla konsertpass under festivalhelgen. Läs mer under "Jag är rörelsehindrad, vad gäller då?" För mer information om tillgänglighetsanpassning kontakta oss på pernilla.visfestivalen@gmail.com

Efter konserterna
Novas In startar sin liveunderhållning kl 21, efter kvällskonserterna både fredag och lördag kväll. 

Var köper man biljetter?

Lättast är att köpa biljetter här
Du kan också köpa biljetterna i entrén till festivalområdet, där du betalar med kontokort eller swish ej kontanter. Vi börjar sälja 1,5 timme innan konsert och öppnar för insläpp på konsertområdet ca 30 min innan konserten startar. Äffär'n på Holmön säljer också biljetter.

Boende 

Vandrarhem och camping
Här hittar du vandrarhem på Holmön visitholmon.com. Boka  i god tid innan festivalen.
Om det är fint väder så kan det vara mysigt att tälta. Läs vad som gäller för camping på Holmön här.

Mat & Dryck

Hamnkrogen Novas In
Restaurang med mat och fullständiga alkoholrättigheter.

Försäljning
På festivalområdet frestar vi med kaffe och kaka, korv med bröd, läsk, mineralvatten, nygjorda mackor och mycket annat.

Livsmedelsbutik
Det finns en affär bara några 100 meter från hamnen på väg mot festivalområdet. Affären fungerar också som Post, Bank, Systembolagsombud och Apotek.

Jag är rörelsehindrad, vad gäller då?

Det finns en handikapparkering vid Norrfjärden. Det går att ta rullstol på färjan. När du kommer i land på Holmön och kommer till festivalen så betalar du inträde i vanlig ordning. Din assistent betalar också inträde och får ett kvitto så att han/hon kan få tillbaka pengarna. Inne på festivalområdet ordnar vi plats för dig på lämpligt ställe. Handikapptoa finn i Hembygdsgården.

Inga hundar!

Det är inte tillåtet att ta med hund in på festivalområdet. Vår erfarenhet är att det varit störande både för artisterna och publiken. Så snälla lämna hunden hemma eller åtminstone utanför området.

Några slutord

Visfestival Holmön är speciell. Vi är ute på en ö nästan en mil ut i Kvarken. Den som bestämmer sig för att åka ut bör lägga stressen och jäktet bakom sig. Du kommer kanske att få stå i kö en stund trots att de två färjor. Vi hoppas att du ska trivas och att ditt besök på festivalen ska bli behagligt. Vi jobbar hårt för att göra ditt festivalbesöket till ett gott minne för livet. Så gilla läget, stressa av, gör nya bekantskaper, sjung gärna en stump ihop, och du ska se att du får en upplevelse som du kan leva länge på, långt in i vintern och mörkret.

Välkommen till Visfestival Holmön!