Natalie Carrion

Lördag eftermiddag, 2024

Natalie Carrion är en svensk artist med rötter från både Karibien och Saepmie, och har de senaste åren blomstrat inom musikvärlden.

Hon tog scenen i Sámi Grand Prix, samiska melodifestivalen, där hon fångade både hjärtan och uppmärksamhet, bland annat från musikrecensenten Jan Gradvall på Nyhetsmorgon. Hennes sydsamiska poplåt "Daelviejijje" blev en bubblare på svensktoppen, och recensenterna på NRK gav den 5 av 6 tärningskast med kommentarer som: "En sjukt dynamisk vokal från en annan galax. Årets bästa röst." och "En mix av Highasakite och Veronica Maggio med en glittrande och dansant jojk. Härligt!"

Natalie, som inledde sin musikaliska resa som gatumusikant i Umeå vid 16 års ålder, har alltid haft en vision att nå en global publik - en vision som fortsatt är hennes stora drivkraft.

Med sina mjuka rytmer och unika röst har hon fångat publikens hjärtan och visar på passionen i både sin sång och sin kärlek till sina rötter. Hon har en stark personlighet som strålar av äkta kärlek för musiken och livet.

Natalie Carrion är Västerbottens representant i P4 Nästa, en nationell tävlig som avgörs i september. Vinnande låt kommer sedan att spelas flitigt över hela landet. 

Till Holmön kommer Natalie med gitarrvirtuosen Jonas Strangård. Missa inte det!

Foto: Peter Eriksson