Frida Selander

Lördag kväll, 2024

Frida Selander är en sann poet. I allt hon tar sig an, musik, text, scenisk framställning - lyckas hon skapa en egen utsiktspunkt som fängslar och engagerar oss som lyssnar.

Hon är som ingen annan, med en röst lika förförisk som uppriktig. Hövding, predikare, lyssnerska, rockdrottning, magiker, berättare. Som med senaste albumet och föreställningen ”Det börjar i dig” mötts av stående ovationer och hyllningsrop runt om i landet. Selander är en av den västerbottniska populärmusikens verkliga veteraner, med en osedvanlig talang för melodi, filosofi och ordtrolleri. Redan 2001 debuterade hon, och har nu 23 år senare, 11 album bakom sig.

På Visfestival Holmön kommer Frida tillsammans med Erik Hörnsten på bas och Jens Andersson på trummor bjuda på låtar från den omfattande katalogen. Vänta er en spelning med stark scennärvaro och den gubbqueer – hennes egen beskrivning av sin musik – som hon mutat in som sin egen.

”Fridas fullständigt naturliga och vardagliga sätt att uttrycka sig ger illusionen av ett samtal som föds i ögonblicket. Hon talar direkt till oss, med ett mod och en öppenhet som verkligen når fram.” Gunnar Wiklund, Folkbladet

 

https://www.instagram.com/frida_selander/
https://open.spotify.com/album/70iYjkIhUBMBxLbEjAqr9I?si=wnYE-o98RiqzSq7ajtvjig
https://www.youtube.com/watch?v=8WkaAMnLt5E