Bästa sättet att ta sig till Holmön

Det absolut bekvämaste är att boka Visresan. En chartrad buss tar dig från Operaplan i centrala Umeå tilll den väntande färjan, entrebiljett ingår. Endast förköp. Ombord på bussen visar du upp din förköpta biljett för våra värdar och får ett armband som gäller för resan med färjan och som biljett till festivalen. Köp Visresan nu!

Om du kommer med egen bil
Färjan avgår från Norrfjärden. Man åker E4 till Sävar och tar sedan av till höger, om man kommer från Umeå, vid skylten ”Passbåt Holmön”. Hela sträckan är knappt tre mil. Räkna med att parkera en bit från färjan och att promenera sista biten. Vi har parkeringsvakter som lotsar dig till rätt parkering. Parkeringsavgiften går oavkortat till Gimonäs IK:s föreningsverksamhet.

Två färjor
Under festivalen kör färjorna enligt en särskild turlista. Båtarnas turlista inklusive extraturer hittar du här. Observera att Visresan har förtur på vissa avgångar. Överfarten tar 40-50 min beroende på väder och vind. Färjran kan frångå tidtabellen och köra oavbrutet, men trots det kan det bli köer vid färjeavgångarna.

Undvik kö
För att undvika köer så rekommenderar vi att du åker ut tidigt på dagen och inte väntar till någon avgång en eller två timmar innan konsert. Eller varför inte åka ut redan på torsdagen, det finns gott om plats att tälta på.