Sara Ajnnak

Lördag kväll, 2023

Med gränslösa toner väver Sara samman historia med nutid i sina nyskapande kompositioner.

Köp biljett

Sara Ajnnaks senaste album Homo Sapiens And My People (2021) är på ett sätt en historisk skildring men också ett ställningstagande där Sara på ett befriande sätt förmedlar musikalisk frihet som rör sig i gränslandet mellan urtoner, samtida texter, melodiösa melodier och elektroniska ljudlandskap på ett lekfullt sätt.

Sara Ajnnak är en av våra internationellt uppmärksammade artister med världen som sin scen. Sommaren 2022 genomförde hon genom det internationella programmet Nordic Bridges en omfattande turné i Kanada, samma höst var hon genom urvalsprocess med det prisade internationella nätverket Global Music Match.

Sara Ajnnak banar ständigt nya vägar för den samiska musiken. Konserterna beskrivs som en  spännande resa i tid och rum där Sara Ajnnak med sin scennärvaro griper tag i lyssnaren och med sin röst förmedlar känslor som når djupt ända in i själen.
Saras album Gulldalit – Can you hear me? (2018) nominerades till en svensk Grammis i februari 2019, och vann samma år pris för Album of the year i World Traditional-kategorin under The Independent Music Awards i New York. Albumet prisades vidare med årets utgåva av folk & världsmusikgalan.