Konferencier 2023: Elin Örebrand

2023

Efter William Spetz succé i fjol tar Elin Örebrand över jobbet som konferencier. Hon är rutinerad musiker och kompositör. Hos oss ska hon också hålla i lite allsång då och då, det blir kul!

Elin är musiker, låtskriverska och norrlänning med hela Norden som sin arbetsplats. Hon är barpianist, sångerska och spelar piano. Elin spelar i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Hon älskar vackra platser, att vara musiker och alla möten med sin fina publik.
 
Sedan många år tillbaka frilansar Elin på heltid som musiker, framför allt som barpianist med hela Norden som sin arbetsplats. Elin är även sångerska i partybandet Full Tank, och körledare för den prisbelönta kören K2.

Under pandemin har Elins digitala sändningar från ”Elins Glashus” spridits ut över världen och setts av tusentals människor.

Som artist och låtskrivare solodebuterade Elin 2007 med albumet ”Här står jag”, som bland annat rymde första singeln ”Jag kan klara mig rätt bra”. Albumet blev positivt bemött i media och spelades ofta i Sveriges radio. Låten klev även upp på Vegalistan i Finland. Väl valda låtar från albumet hörs fortfarande regelbundet i etern. 
Elins andra soloalbum ”För evigt och för alltid” släpptes 2010. Titelspåret ”För evigt och för alltid” som Elin skrev till en av sina döttrar, är en sång som ofta används i samband med dop och namngivningar.