Mats Ronander & Staffan Ernestam

Lördag kväll

Rutinerade Mats ”Malla” Ronanders har spelat med Ulf Lundell, Ted Gärdestad, Pugh Rogefeldt och inte minst med ABBA under världsturnén, bara för att nämna några i raden av de många artister som han har spelat med under åren.

Köp biljett

På 80-talet inledde han en framgångsrik karriär som artist i eget namn som fram till idag har resulterat i över tio soloalbum där det rykande färska albumet Malla Motel släpptes 2020 där han undrar var alla åren blev av medan lusten på livet är alltjämt intakt.

Mats Ronander hade sin storhetstid under 90-talet med låten Gör mig lycklig nu, som skrevs tillsammans med Kim Larsen, och gavs ut i både en svensk och en dansk version. Därefter har han dykt upp då och då på den svenska gubbrock-scenen. Han deltog 2013 i melodifestivalen med En riktig jävla schlager med  gruppen Ravaillacz. Ravaillacz kategoriseras som en ”superkvartett” bestående av Mats Ronander, Tommy Körberg, Claes Malmberg och Johan Rabaeus. 

Mats Ronader kommer till festivalen tillsammans med Staffan Ernestam

Staffan Ernestam har under åren samarbetat med många artister i Sverige som Magnus Lindberg, Sven Ingvars och Lill-Babs.

Utöver det är Staffan kompositör, textförfattare och frontman i Jeremias Session Band som han bildade 2007 tillsammans med Karin Wistrand. 2008 släpptes debutalbumet Trastland med  t.ex. En sommarvän och Man borde inte sova. Bandets andra album En kväll i Trastland släpptes 2012 och innehöll bland annat singeln Sveriges Hjärta.