Magda Andersson

Fredag kväll, 2023

Magda Andersson är en Umeåbaserad artist och låtskrivare med tusentals livegig och fem soloplattor i bagaget. Sommaren 2023 är hon aktuell med sitt nya internationella musikprojekt Magda Novels och debutskivan Prologue, och videokonceptet Barefoot Sessions.

Till Holmön kommer hon med sin musik på svenska och bjuder både på låtar från tidigare utgivning och nyskrivet material som smakprov inför nästa album. Musiken är rättfram, kärnfull vispop med influenser av svensk folkmusik och blues. Berättandet och de träffsäkra svenska texterna står i fokus, och ramas in av det kompetenta livebandet bestående av Anton Teljebäck, Johan Wållberg och Erik Wäcklén.

Magdas senaste fullängdare PM: Lossad nominerades till Årets Visa på Manifestgalan 2020. Hon tilldelades Umeå Kommuns rese- och kulturstipendium 2020, samt Konstnärsnämndens arbetsstipendier för musiker 2021 och 2022. 2017 mottog hon utmärkelsen Gits Gåva som delas ut av Visans Vänner i Umeå. Utöver de båda soloprojekten är Magda sångerska och gitarrist i piratfolkkollektivet Ye Banished Privateers som regelbundet turnerar i Europa och har ett starkt community utspritt över hela världen.