Konferencier William Spetz

Vi är glada och mycket stolta över att kunna presentera umeåsonen William Spetz som vår konferencier i år. "Det ska bli svinkul!" säger han.

Komikern och skådespelaren William Spetz blev redan i tonåren känd genom sina träffande sketcher på Youtube och de populära serierna Williams lista och Hoppas Farfar Dör på SVT Play. 

Han har bland annat medverkat i Solsidan och varit programledare för finalen av Melodifestivalen. 2016 blev hans första scenföreställning monologen Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme? en megasuccé.

På teaterscenen har han också synts i Den tatuerade änkan på Scalateatern. Som skådespelare i film och tv har han också medverkat i Andra åket och är just nu aktuell i filmen Dag för Dag som han, tillsammans med Martina Haag, dessutom har skrivit manus till.

Just nu turnerar William med den egenskrivna föreställning Hjälp mig inte – en mörk vårdcentralskomedi tillsammans med Sven Björklund, känd från bl a Klungan. I höst kommer den till Umeå. En sak är säker William ligger inte på latsidan.