Ida Boija

Lördag eftermiddag

Ida Boija är artist och låtskrivare född och uppvuxen i Örnsköldsvik. Redan i tidig ålder började hon sjunga och uppträda i kör. Hon spenderade tusentals timmar i sitt rum med att göra låtar på sin synth, som hon sedan spelade in på kassettband och gav till sin pappa i julklapp.

Köp biljett

Efter gymnasiet flyttade Ida till Stockholm där hon ägnade sig åt skådespeleri, skrev poesi, sjöng i rockband och fortsatte att leta efter sitt sätt att uttrycka sig. Så småningom hamnade hon i Umeå och började 2008 skriva musik under eget namn. 2015 släppte hon sin första singel "In i Märgen" tätt följt av EP:n "I Rörelse" (2016).
 
Ida Boijas musik för en tillbaka till 1970-talets Sverige men lever så mycket i nuet – levande, relevant och viktigt. Hon sjunger närvarande från hjärtat så det når ditt. 2018 turnerade hon i Kina med Halm, Slowfox och Hilda Heller som en del av projektet "On the Mend" för att samla in pengar till cancerforskning.
 
Hon har alltid haft en stark drivkraft att stå upp för orättvisor och engagera sig i viktiga frågor. Hon håller också föredrag och skriver krönikor. Låten ”Andra sidan” (2017) handlar om de utmaningar som finns för barn som växer upp med en diagnos.
 
Hela Idas karriär har bestått av DIY-tekniker och estetik, vilket ledde till ett naturligt samarbete med det lokala skivbolaget Idle North under 2021. Hennes senaste singel "Attraktion" är det första släppet med Idle North och den första låten som släpps från kommande album med samma namn.

Ida Boija sång och gitarr, Johannes Nordström el- och akustisk gitarr, Pelle Robertsson gitarr och Malin Ekesryd kör.