Festivalen 2022 bjöd bl a på Maxida Märak, Staffan Hellstrand, J.P. Nyströms och Lisa Miskovsky

Hela programmet hittar du via länken nedan.

Hela programmet klicka här

"Det här blir superkul! Det är så otroligt mysigt på Holmön" säger Lisa Miskovsky, som står på scenen under lördag eftermiddag.
"Det bästa är nog gemenskapen där ute, att det är ideella krafter och så sjukt mysigt. Man blir fint omhändertagen och så är det gott att åka ut till en ö," fortsätter hon. "Jag kör på trio med Kalle Lundin och Pelle Ekerstam – det kommer helt enkelt att bli grymt!" 

Lokala artister
Vi gillar att jobba med bra lokala förmågor och Lisa Miskovsky är en väldigt elegant förmåga, en internationell artist som också är lokal.

Från närområdet har vi också hämtat Natalie Lidqvist med band och unga stjärnskottet Wiliam Öberg, båda uppträder på fredag kväll. Från Umeå kommer också Jeff Elliot men också sångerskan och låtskrivaren Magda Andersson tillsammans med musikerna Anton Teljebäck, Erik Wäcklén och Johan Wållberg.

Minoritetsspråken
I år presenterar vi också Maxida Märak, det blir säkert en annonrlunda och mycket spännande akt. Vi ser nämligen gärna representanter från Sveriges minoritetsspråk på Holmöscenen, i år i form av samiska Maxida och Robert Wikberg som är uppvuxen på Åland. Som grädde på moset kommer J.P. Nyströms att göra några visor på meänkieli.

Återvändare
J.P. Nyströms från Malmberget gör också en vända till. Till en konsert med J. P. hör alltid berättandet – spännande, dråpliga men också allvarliga berättelser som inramar musiken.

Barnföreställning
Barnen får i år en helt egen föreställning Trudelutter & Visdomsord som är en visjazzig föreställning med berättelser från sagornas värld där barnen bjuds in till allsång, skratt och dramatiskt allvar i barnsånger skrivna av t ex Astrid Lindgren, Georg Riedl, Tove Jansson, Barbro Lindgren och Jojje Wadenius.